Capsuni cu frac din ciocolata

0

Capsuni cu frac din ciocolata

Elegante, la costum si papion, asa se prezinta capsunile cu frac din ciocolata. Combinatia capsuni-ciocolata alba-ciocolata neagra este perfecta, gustul dulce amarui al ciocolatilor si cel dulce-acrisor al capsunilor…ce ti-ai putea dori mai mult?

Capsunile cu frac sunt perfecte pentru nunta sau o ceremonie, sau de ce nu, chiar si la un eveniment mai special. Sunt foarte sanatoase si chiar dietetice datorita procentului mare de cacao din ciocolata amaruie.

Elegantele Capsuni cu frac din ciocolata sunt foarte usor de pregatit. Capsunile trebuie spalate si lasate la uscat complet, numai dupa ce sunt uscate pot fi inmuiate in ciocolata.

  • Ingrediente

500 g capsuni cu codita

100 g ciocolata neagra

150 g ciocolata alba

  • Mod de preparare

Se spala capsunile bine si se lasa la uscat. Nu inmuiati capsunile in ciocolata daca sunt inca ude, altfel ciocolata se va scurge de pe ele.

Se rupe ciocolata alba si se pune intr-un bol termorezisten. Se topeste pe baie de aburi ( vasul cu ciocolata nu trebuie sa atinga apa din vasul de dedesubt ). Se procedeaza la fel si cu ciocolata neagra.

Se pregateste o tava cu hartiede copt, pentru a nu se lipi.

Dupa ce capsunile s-au uscat, se inmoaie complet in ciocolata alba, dupa care se pun in tava la intarit. Se lasa 2-3 minute, dupa care se pun la frigider pana cand ciocolata alba se intareste complet.

Se scot de la frigider si se inmoaie cu partile laterale in ciocolata neagra, astfel incat sa se formeze un “V”. Cu ajutorul unui posh si un dui mic, sau o scobitoare, se formeaza un papion cu ciocolata neagra si nasturi cu ciocolata alba.

Se lasa la frgider pana cand se intareste complet ciocolata.

 

capsuni frac din ciocolata

capsuni cu frac din ciocolata

Share.